flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

На День відкритих дверей до Господарського суду Кіровоградської області завітала молодь

17 травня 2017, 16:28

     13 травня 2017 року у Господарському суді Кіровоградської області з метою побудови правового діалогу між судовою владою та суспільством, підвищення загального рівня правової культури і набуття знань у сфері господарського судочинства проведено День відкритих дверей.

   

Участь у заході взяли учні 10-го класу Комунального закладу «Педагогічний ліцей Кіровоградської міської ради Кіровоградської області», які завітали до суду у супроводі викладачів.

     

Зі вступним словом до гостей звернулась керівник апарату суду Ніколаєнко Тетяна Юріївна, яка зазначила, що проведення таких зустрічей стало гарною традицією у господарському суді та допомагає виховувати у молоді повагу до законів та зорієнтуватися у виборі подальшої спеціальності, а у майбутньому –  професійної діяльності.

   

Далі відбулось знайомство учнів із суддею-спікером Поліщук Ганною Борисівною, яка розповіла про функціонування системи судочинства в Україні, роботу господарського суду, як ланки даної системи та про запроваджені новації.

   

Окремо Ганна Борисівна зупинилась на актуальних темах щодо судової реформи, яка на сьогодні відбувається в нашій державі, поінформувала про конкурс до Верховного Суду України та до місцевих судів, а також відповіла на усі запитання, що виникали в учнів.

  

Продовжився захід пізнавальною екскурсією під час якої молодь познайомились із працівниками суду, відвідали робочі кабінети загального відділу (канцелярія), секретарів судового засідання, помічників суддів, судді-спікера та побували в архіві господарського суду, а також дізналися про функціонування кожного із структурних підрозділів, які входять до апарату господарського суду.   

   

Насамкінець учасники Дня відкритих дверей поділилися позитивними враженнями від зустрічі та виявили бажання і в майбутньому відвідувати такі заходи у Господарському суді Кіровоградської області.