flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Інформація щодо наборів даних, які підлягають оприлюдненню у формі відкритих даних відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації»

27 листопада 2015, 12:02

Господарський суд Кіровоградської області доводить до відома інформацію Державної судової адміністрації України щодо наборів даних, які підлягають оприлюдненню у формі відкритих даних відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації».

Законом України «Про внесення змін до деяких законів України щодо доступу до публічної інформації у формі відкритих даних», зокрема, внесено зміни до Закону України «Про доступ до публічної інформації» (далі - Закон).

Так, відповідно до статті 101 Закону публічна інформація у формі відкритих даних – це публічна інформація у форматі, що дозволяє її автоматизоване оброблення електронними засобами, вільний та безоплатний доступ до неї, а також її подальше використання.

Розпорядники інформації зобов’язані надавати публічну інформацію у формі відкритих даних на запит, оприлюднювати й регулярно оновлювати її на єдиному державному веб-порталі відкритих даних та на своїх веб-сайтах.

Перелік наборів даних, що підлягають оприлюдненню у формі відкритих даних, вимоги до формату й структури таких наборів даних, періодичність їх оновлення визначаються Кабінетом Міністрів України. При цьому до такого переліку Кабінету Міністрів України обов’язково включає інформацію, доступ до якої у формі відкритих даних передбачено законом.

На виконання вищезазначеної норми Закону 21.10.15 Кабінетом Міністрів України прийнято постанову №835 «Про затвердження Положення про набори даних, які підлягають оприлюдненню у формі відкритих даних», яка набрала чинності 24.10.2015.

Звертаємо увагу, що в додатку до Положення про набори даних, які підлягають оприлюдненню у формі відкритих даних, затвердженого зазначеною постановою, міститься Перелік наборів даних,  які підлягають оприлюдненню всіма розпорядниками інформації у формі відкритих даних. Крім того, обов’язковому оприлюдненню у формі відкритих даних підлягають реквізити для сплати судового збору.